Scott H Biram

Scott H Biram

– blues, alt country, punk blues

Scott H. Biram-a odlikuje unikatan zvuk pravog country-a, old school acoustic blues-a i punk-a sa uticajem from Minor Threat i Slayer do Mississippi Fred McDowell-a.

One-man bend Biram svira svoju muziku na Gibsonu 1959 gitari i pojačalu ‘stomp board’ i svaku pesmu čini unikatnom. Biram je rođen u Lockhartu, Texas i odrastao je u malom gradu Prairie Lea, grad sa svega 250 stanovnika. Svoju muziku opisuje kao ‘the bastard child of punk, blues, country, hillbilly, bluegrass, chain gang, metal and classic rock’.

Prvi lokalni punk bend od Birama se zvao the Thangs. Kasnije se opredelio za Lighting’ Hopkins-a i Doc Watsona-a kao korene njegove muzike. Do 1990 je svirao sa svojim kolegama …& the Salt Peter Boys i Bluegrass Drive-by.

U kasnim 1990-tim je prihvatio svoj one man band stil i nastavio tako. 2003. god. je doživeo saobraćajnu nesreću gde se njegov kamion sudario lice u lice sa sličnim na teksaškom drumu. Tada je dok se oporavljao u krevetu snimio EP ‘Rehabilitation Blues’ i posle dva meseca je nastavio sa turnejom dok je nastup u ‘Austin Continental Club’ već legendaran. 2004. godine Biram-a preuzima izdavačka kuča Bloodshot Records za koju izbacuje pet albuma dok EP ‘Rehabilitation Blue’ i prva dva albuma je izbačeno pod izdavačkom kućom ‘Knuckle Sandwich’.

Spisak svih albuma:2000-This is Kingsbury, 2002-Preachin’ and Hollerin’, 2005-The Dirty Old One Man Band, 2006-Graveyard Shift, 2009-Something’s Wrong/Lost Forever, 2011-Bad Ingredients, 2014-Nothin’ But Blood..

Preporuka za slušanje album ‘Something’s Wrong/Lost Forever’ i pesma ‘Sinkin’ Down’.

Da li Vam se svidja ovaj projekat?

Kliknite na zvezdicu da bi ostavili utisak

Average rating 0 / 5. Broj glasanja 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *