Jeff Zentner

Jeff Zentner

– singer songwriter, alt country, folk, americana

Jeff Zentner živi u Nashville-u. Piše pesme o teškim i umirućim danima leta. Takođe piše pesme o vremenu, smrti, sećanjima i ljubavi. Na njegov rad dosta utiču radovi od Townes Van Zandt-a i Leonard Cohen-a dok što se tiče pisaca na njega utiču Cormac McCarthy, Joe Bolton, Jack Gilber i Michael Ondaatje.

Prvi album je realizovao ukratko pre nego sto se preselio u planine Severne Karoline iz Tenesija. Jeff Zentner je poznat po njegovim radovima sa Creech Holler, formiran u Murfreesboro, Tenesse u 2004.god. Jeff se pojavljuje na albumu ‘We are Only Riders’ – The JLP Sessions Project, inače po posveti Jeffrey Lee Pierce realizovan u 2010 u Glitterhouse Records.

Jeff svira gitaru, mandolinu, dobro i bendžo sa David Eugene Edwards na pesmi ‘Rambling Mind’, sa Mark Laneganom na ‘Contstant Waiting’ i sa Mark Lanegan-om i Isobel Campbell na ‘Free to Walk’. Ostali gosti na tom tribute-u su Nick Cave, Debbie Harry, Lydia Lunch, Mick Harvey, Barry Adamson, The Raveonettes, Dave Alvin i Johnny Dowd.

Jeff je ponosno najmanje značajan i uticajan muzičar na ovom projektu. Njegova muzika je ispunjena jakim ambijentom o melanholiji sa melo country uticajem.

Spisak albuma: 2006-Hymns to the Darkness, 2009-A Dying Days of Summer, 2012 A Season Lost.

Preporuka za slušanje album ‘The Dying Days of Summer’ i pesma ‘urning Season’.

Da li Vam se svidja ovaj projekat?

Kliknite na zvezdicu da bi ostavili utisak

Average rating 0 / 5. Broj glasanja 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *